Matkapuhelimen suoja

Seppo Jyrkinen, 2002

Kännykkä keittiön tuotekelmuun käärittynä on suojassa maalarin likaisilta käsiltä. Idea toimii näppäinpuhelinten kanssa.

Likaisen työn tekijöille

Maalarin taskussa pyörivä matkapuhelin saa helposti persoonallisen pinnoitteen. Samoin tavallinen ATK näppäimistö tehdashallin pölyssä.

Molempiin löytyy kyllä "oikeita" ratkaisuja likaa vastaan, mutta ne ovat kalliita. Maalitäplin koristeltu kännykkäkotelo on ikävän näköinen ja turhan kallis kerran viikossa uusittavaksi.

Kännykän suoja = tuorekelmu

Tavallinen keittiössä käytettävä tuorekelmu on erinomainen matkapuhelimen suoja. Voi vaihtaa vaikka päivittäin.

Tuorekelmu pysyy "ihonmyötäisesti" kännykän ympärillä eikä haittaa sen käyttöä. Toisessa päässä saattaa tosin kuulua hieman rätinää, jos matkapuhelin omassa kädessä liikkuu. Löysiä muovipusseja käytettäessä rätinä on voimakas. Varsinkin maalareille ja autokorjaajille päivittäin vaihdettava tuorekelmu on kätevä.

Tietokoneen näppiksen ympärillä kelmu on hieman kömpelömpi ja hajoaa helposti. Kohtuullinen suoja on kuitenkin parempi kuin täysin avoin näppis teollisuusympäristössä. Ehjänä kelmu myös sallii ruokailun näytön ääressä... mitä en kuitenkaan suosittele kokeilemaan.

Toimii hyvin "vanhanaikaisella" puhelimella, jossa on aidot, paineltavat näppäimet. Kosketusnäytöt ja hipaisunäppylät eivät pelitä.

Uudempi ja vanhempi

Seppo Jyrkinen - palaute ät jyrkinen.fi