Murolautanen aamiaismuroille

Seppo Jyrkinen, 9.5.2009

Rapeiden murojen ikuisuusongelma on ollut niiden pehmeneminen ikäväksi mössöksi ennen aikojaan. Kallelleen laitettu iso lautanen auttaa asiaa.

Murolautanen, versio 1

Leikkasin muovirasiasta noin 15 mm korkuisen liuskan ja teippasin sen parilla teipinpalalla lautasen pohjaan. Mikä tahansa koroke kelpaa, kunhan se on helppo kiinnittää ja irrottaa pesua varten eikä tuota hygieniaongelmia.

Koroke...
...pohjassa.

Ratkaisu on varsin käyttökelpoinen. Olen käyttänyt sitä omassa aamiaispöydässäni kymmeniä kertoja. Weetabixit sun muut saa aseteltua maitorajan yläpuolelle jolloin ne pysyvät syötävässä kunnossa niin kauan kuin tarvitaankin.

Mitä isompi lautanen, sen paremmin toimii. Tavallinen jälkiruokalautanen on liian pieni: se pitäisi laittaa varsin voimakkaasti kallelleen, jotta murot pysyisivät erossa maidosta. Ja voimakkaasti kallistetulla lautasella murot valuvat helposti pohjalle.

Tavallisen äijän ruokapöytään tämä sopii kuin nenä päähän.

Murolautanen, versio 2

Mikäli ei halua teippailla telineitä ruokalautaseen, voi käyttää kahden sisäkkäin asetettavan lautasen settiä.

Alempi on samanlainen kuin edellä on kuvattu. Sitä käytetään kaltevana telineenä jota ei tarvitse joka päivä tiskata. Ylempi lautanen, josta ruokaillaan, on samankokoinen ilman mitään korokkeita.

No joo. Sanomalehti hoitaa saman asian.

Uudempi ja vanhempi

Seppo Jyrkinen - palaute ät jyrkinen.fi